,

Barramundi Wines, Chardonnay

 6,15

Soepele Australische Chardonnay met veel fruitsmaak en milde invloed van eikenhout.

Artikelnummer: P-020 Categorieën: ,

Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen, ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.

BARRAMUNDI – CHARDONNAY

Vinificatie:
de druiven worden in de nacht geoogst om de druiven koel te houden. De vergisting vindt plaats in RVS tanks, waarbij de wijn op een temperatuur van 14-16° C wordt gehouden. Na de gisting blijft de wijn op het fijn depot liggen (‘sur lie’), voor extra complexiteit in de wijn, waarbij kort eiken houtsnippers worden toegevoegd voor houtinvloed.

Smaakomschrijving:
De wijn oogt strogeel met een lichtgroene tint. Fruitige neus met hints van citrusbloesem, nectarines en meloen met op de achtergrond licht-getoast eiken. Tongstrelend in de mond met hints van limoen, nectarines en ananas.

Wijn/Spijscombinaties:
zeevruchten of witvis gebakken in de boter, afgemaakt met citroentijm. Panna cotta met perzikken en vanille.

Serverentemperatuur: 12 – 14°C

Alcohol: 13,5%

Land van herkomst

Australië

Streek

Murray Darling

Druivensoort

Oogstjaar

2020

Bekroningen

Harpers Wine and Spirit over de 2017-vintage – 4/5 sterren

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven