CASTEL FIRMIAN – PINOT GRIGIO RISERVA
Vinificatie:
De druiven van de Pinot Gris worden met de hand geoogst. In de kelder worden ze geselecteerd, gekneusd en zacht pneumatisch geperst. Vervolgens koude voorweking gedurende 24 uur. De gisting wordt temperatuurgecontroleerd uitgevoerd geduren 12 – 15 dagen. 40% in roestvrij stalen vaten en 60% in eikenhouten barriques. Na de gisting blijft de wijn 5 – 8 maanden liggen op fijn depot met regelmatige omroering van de lees. Tussen de 10e en de 11e maand vindt de assemblage van de twee fracties plaats, gevolgd door filtering en botteling.
Smaakomschrijving:
de wijn is lichtgeel van kleur. De aroma’s zijn complex met tonen van witte perzik en peer, subtiel aangevuld met kamille, zoethout en vanille In de mond is ze harmonieus, elegant en verfijnd met een frisse afwerking.
Wijn/spijscombinaties:
combineren met polenta-gerechten en tweede gangen op basis van wit vlees of vette en/of gerookte vis.
Alcohol: 13 %
Tip: serveren bij 12 – 14 °C
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.