Château de la Grave – Caractère

12,7526,95

Château de la Grave – Caractère is een kwaliteits-Bordeaux. Krachtige, geconcentreerde wijn met delicate invloed van nieuw eikenhout. Kan lang rijpen.

Wissen

Details

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Côtes de Bourg

Oogstjaar

2006

Druivensoort

,

Aanvullende informatie

CHÂTEAU DE LA GRAVE

Château de la Grave is een 16e eeuws kasteel dat in de 19e eeuw werd gerestaureerd in de Lodewijk de XIII-e stijl. Gelegen in een wereld van rust tussen 45 Ha. eigen wijngaarden in het hart van de Côtes de Bourg. Naast de wijnbouw heeft het kasteel een hotelfaciliteit. Franse Grandeur en charme tussen prachtige tuinen en vergezichten. Laat u rondleiden in de antieke wijnkelders en laat u verrassen met een bijzonder glas wijn.

 

CHÂTEAU DE LA GRAVE – CARACTÈRE

Vinificatie:
koude weking gedurende 4 uur. Daarna weking in temperatuurgereguleerde cuves gedurende 15 tot 25 dagen, gevolgd door Malolactische vergisting ter verzachting van de zuren. Rijping van de wijn gedurende 1 jaar op nieuw eikenhout!

Omschrijving:
een goed gestructureerde en complexe wijn met uitgesproken karakter. In de neus tonen van rood fruit, kruiden en pepers. In de mond is ze lang, robuust en harmonieus met een delicate houtinvloed. Door krachtige tannines wordt tenminste 2 jaar rijping op de fles aanbevolen. Oplegging gedurende enige jaren is mogelijk, waarbij de kwaliteit toeneemt.

Wijn/Spijscombinatie:
ideale wijn voor alle soorten krachtige vleesgerechten. Met name rood vlees en wildgebraad.

Tip: serveren bij 16-18° C.

Horizon: 8 jaar na botteling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château de la Grave – Caractère” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *