Château de la Grave, Côtes de Bourg

9,10

Château de la Grave, Côtes de Bourg is een een klassieke Bordeaux van de rechter-oever van de Gironde, Bordeau’s rivier.  Krachtig, maar aromatisch, fruitig en delicaat. Een mooie Bordeaux voor het dagelijkse genieten.

Details

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Côtes de Bourg

Oogstjaar

2009

Druivensoort

, ,

Aanvullende informatie

Chateau de la Grave
CHÂTEU DE LA GRAVE

Château de la Grave is een 16e eeuws kasteel dat in de 19e eeuw werd gerestaureerd in de Lodewijk de XIII-e stijl. Gelegen in een wereld van rust tussen 45 Ha. eigen wijngaarden in het hart van de Côtes de Bourg. Naast de wijnbouw heeft het kasteel een hotelfaciliteit. Franse Grandeur en charme tussen prachtige tuinen en vergezichten. Laat u rondleiden in de antieke wijnkelders en laat u verrassen met een bijzonder glas wijn.

 

CHÂTEAU DE LA GRAVE – CÔTES DE BOURG

Vinificatie:
koude weking gedurende 4 uur. Daarna weking in temperatuurgereguleerde cuves gedurende 15 tot 25 dagen, gevolgd door Maloactische vergisting ter verzachting van de zuren. Rijping van de wijn: 50% in cuves, 50% op eikenhout.

Smaakomschrijving:
De “instapwijn” van dit Château is een uitgebalanceerde aromatische wijn met zowel rood fruit als houttonen in de mond (vanille). Zachte tannines en rond van smaak. Heeft potentie enige jaren te ouderen op fles.<

Wijn/Spijscombinatie:een all-rounder, geschikt voor het dagelijkse glaasje wijn. Tevens een geschikte begeleider van kalfs- of varkensvlees, rundvlees of kleinwild.

Tip: serveren bij 16-18° C.

Horizon: 6 jaar na botteling.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Château de la Grave, Côtes de Bourg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *