Waterkloof – Revenant Red

8,75

Waterkloof – Revenant Red is een complexe en elegante wijn. Met aroma’s van donkere chocolade, cederhout en cassis. De tannines zijn zacht en geven een goede structuur aan de smaak.

Details

Producent

Land van herkomst

Zuid-Afrika

Streek

Stellenbosch

Druivensoort

80% Cabernet sauvignon, 20% Cinsault

Oogstjaar

2017

Biologische wijn

Ja

Aanvullende informatie

Waterkloof Wine Estate

 

WATERKLOOF – REVENANT RED

Revenant, letterlijk vertaald “wreker” symboliseert de filosofie van deze Zuid-Afrikaanse blend van Cinsault en Cabernet Sauvignon. Met de Revenant-red uit False Bay, Zuid-Afrika streeft van Waterkloof Wine Estate een traditionele wijze van wijnproductie na. Zo zuiver mogelijk en met zo weinig mogelijk technische ingrepen. In vroeger tijden werden er vaak minimale hoeveelheden Cinsault toegevoegd aan Zuid-Afrikaanse Cabernet sauvignons, zonder dat dit op de etiketten werd vermeldt. Cinsault voegde aroma en elegantie toe aan de Cabernet sauvignon. Deze oude traditie is nieuw leven ingeblazen met Revenant.

Vinificatie:
De Cinsault-druiven zijn afkomstig van 35-40 jaar oude wijnstokken die 8 km uit de kust van False Bay groeien. De opbrengsten van deze stokken zijn vanwege de ouderdom van de stokken laag en van hoge kwaliteit. Het bijzondere is dat deze druiven niet ontsteeld zacht worden gekneusd om daarna een korte Maceration Carbonique te ondergaan om op deze wijze optimale fruitigheid en aroma te behouden.

De Cabernet sauvignon is eveneens afkomstig uit verschillende wijngaarden nabij False Bay. Deze druiven worden wel ontsteeld, gekneusd en ondergaan een spontane gisting met de natuurlijke gisten die in de wijnkelder aanwezig zijn.

Beide most-fracties worden gedurende 9 maanden gerijpt in oude eikenhouten vaten. De Cinsault in oude 600 l vaten, de Cabernet sauvignon in 225 l vaten. Daarna vindt assemblage plaats tot een verhouding van 80% Cabernet sauvignon en 20% Cinsault. Met het resultaat van de bijzondere vinificatie levert Waterkloof Wine Estate een zuivere natuurlijke wijn die aroma en fruitige elegantie paart aan een zachte tanninestructuur. Een erg prettige wijn om te drinken.

Smaakomschrijving:
De Revenant Red is een complexe en elegante wijn. Met aroma’s van donkere chocolade, cederhout en cassis. De tannines zijn zacht en geven een goede structuur aan de smaak.

Wijn/Spijscombinaties: rood vlees, gevulde paprika, stoofschotels met rundvlees.

Alcohol: 13,5 %

Horizon: tenminste 5 jaar