Barramundi Wines, Pinot-gris

Oorspronkelijke prijs was: € 7,25.Huidige prijs is: € 6,15.

Heerlijk fris-fruitige wijn met hints van steenvruchten en citrus.

Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.

BARRAMUNDI – PINOT-GRIS

Vinificatie:
de druiven worden in de nacht geoogst om de druiven koel te houden. De vergisting vindt plaats in RVS tanks, waarbij de wijn op een temperatuur van 14-16° C wordt gehouden. Na de gisting blijft de wijn op het fijn depot liggen (‘sur lie’), voor extra complexiteit in de wijn.

Smaakomschrijving:
Op het zicht is deze wijn strogeel van kleur met een levendige groene tint. Aroma’s van witte nectarine, peer, grapefruit en kamperfoeli stuiven uit het glas en worden weerspiegeld in de smaak, maar waar citrus de boventoon voert.

Wijn/Spijscombinaties:
gegrilde witvis en salades met zeevruchten, Paëlla

Serverentemperatuur: 12 – 14°C

Alcohol: 12,5%

Land van herkomst

Australië

Streek

Murray Darling

Druivensoort

Oogstjaar

2020

Bekroningen

Harpers Wine and Spirit – 4/5 sterren

Scroll naar boven