Mousserende wijn
Domaine Achille Thirion – Crémant d’Alsace Brut
Domaine Achille Thirion – Crémant d’Alsace Brut is een minerale, droge schuimwijn. Fijne mousse en mooi in zuren. Prima feestwijn!
Pizzolato, Pinot Grigio extra brut
Pizzolato, Pinot Grigio extra brut is een frisse, droge spumante in een mooi vormgegeven presentatie. Een fijne en frisse mousse maakt deze Prosecco dorstlessend door de aroma’s van citrus, appel en peer.
Bailly Lapierre, Crémant de Bourgogne réserve brut
De Bailly Lapierre, Crémant de Bourgogne réserve brut is een fijn mousserende schuimwijn. Prima alternatief voor Champagne.
Bruno Michel, Champagne Assemblée Brut
Bruno Michel, Champagne Assemblée Brut. Licht-romige biologische Chamnpagne met een fijne balans tussen zoet en zuur. Meerdere malen gekozen tot Champagne van het jaar door Harold Hamersma.
Drappier, Carte d’Or Champagne Brut
De Drappier, Carte d’Or Champagne Brut is een top-Champagne. Droog, met hints van wilde roos, abrikoos en witte perzik.
Duc de Foix – Cava Brut
Duc de Foix Cava Brut heeft een frisdroog karakter met een ragfijne mousse. Een ideale starter bij feestjes en recepties en gastronomisch breed inzetbaar.
Pizzolato, Rosato spumante
Pizzolato, Rosato spumante is een lichtrose Prosecco met fijne mousse en plezierige zachte smaak.
Mousserende wijn komt voor onder verschillende benamingen. Van schuimwijn tot bubbelwijn. Onder schuimwijn verstaan we alle wijnen waarin koolzuur (CO2) aanwezig is in de vorm van bubbels. De koolzuur kan kunstmatig onder druk toegevoegd zijn aan een stille wijn (Parelwijn (Nl), Perlwein (Du), Prosecco Frizzante (It) of worden “vastgehouden” tijdens de vinificatie. Bij de vergisting van de suiker in druiven wordt namelijk alcohol en koolzuur gevormd. Mousserende wijn waarbij de eigen koolzuur wordt vastgehouden tijdens de vinificatie vormen de hogere kwaliteitsklassen, zoals Champagne (Fr), Crémants (Fr), Sekt (Du), Cava (Sp) en Prosecco Spumante (It) die gemaakt worden via de Méthode Traditionelle (2e nagisting in de fles). Ook bestaat er een Méthode Charmat, waarbij de 2e gisting niet in de fles, maar in een gesloten Cuve plaatsvindt, waarna de botteling plaatsvindt.