Trapiche Winery ligt centraal in de wijnregio Maipú bij Mendoza, aan de voet van de Andes. Hun prachtige hoofdgebouw uit 1912 is opgetrokken in Florentijnse stijl. Het representeert in zekere zin de wijnfilosofie van dit prachtige Estate en merk. Respect voor traditionele wijnstijlen en biodynamische principes. Trapiche, met zijn ervaring sinds 1883, introduceerde Franse wijnstokken in Argentinië, startte er als eerste bedrijf met de productie van mono-cépagewijnen, het gebruik van Franse eikenhouten vaten en het gebruik van RVS-tanks voor de vinificatie. Als voorloper in innovatie, streeft ook nu het bedrijf naar ontwikkeling, onder de bezielende leiding van Daniël Pi, directeur wijnbereiding. Dit doen ze onder meer door ervaring en kennis uit te wisselen met wijnmakers uit andere wijnproducerende landen als Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS.
trapiche in de wijngaard
Trapiche bezit maar liefst 1255 hectare wijngaard en werkt daarin samen met 300 wijnboeren uit verschillende delen van Argentinië, hoofdzakelijk in de regio Mendoza. Trapiche streeft naar een groei in de werkwijze volgens de biodynamica van Rudolph Steiner. Hij ontwikkelde deze biologische landbouwmethode, waarin o.a. gebruik wordt gemaakt van een gesloten systeem van de kringloop van dierlijke meststoffen, afkomstig van hun eigen naastgelegen boerderij. Het komt er op neer dat de boerderij niet meer meststoffen produceert dan er voor de ontwikkeling van de planten gebruikt kan worden. Er worden geen ook geen fungiciden en herbiciden gebruikt en het juiste oogstmoment van de druiven wordt berekend aan de hand van de maancycli. Dit alles leidt tot de productie van mooie zuivere wijnen die wereldwijd worden afgezet.