Trapiche Single Vineyard Malbec – Finca Ambrosia 2018

 30,95

Grootse Argentijnse Malbec. Een ervaring om niet snel te vergeten.

TRAPICHE BROQUEL – SINGLE VINEYARD MALBEC

(Finca Ambrosia)

 

Beschrijving:
Met de “terroir-series” van deze top-producent uit Argentinië worden de allerbeste wijngaarden geselecteerd. Het zijn stuk-voor-stuk wijngaarden die beschikken over uitzonderlijke bodems met een groot potentieel voor de productie van topwijnen. Wij kozen voor de wijnen van de Finca Ambrosia. Deze kleine wijngaard ligt op de flanken van de Andes, ruim 1300 m boven zeeniveau in Gualtallary in Tupungato (Mendoza). Voor de Malbec-druif daar geldt als vuistregel “hoe hoger, hoe beter”. De bodem bestaat er uit zand en kalkrijk grind.

Vinificatie:
in betonnen cuves bij een gecontroleerde temperatuur van 26° C, gevolgd door rijping op nieuwe Ftanse eikenhouten vaten gedurende 18 maanden. Daarna nog een jaar op fles voordat de flessen worden vrijgegeven voor verkoop.

Een topper om niet te vergeten…
Aantrekkelijke aroma’s van leer, munt, tijm, grafiet en zoethout, echter rood bosfruit overheerst. In de mond is de body vol met een mild zure aanzet. We ervaren een grootse intensiteit in smaak van mineraliteit en fruit. De rijke zachte tannines zijn zinneprikkelend. De afdronk heeft een geweldige lengte.

Wijn/Spijscombinaties:
deze weelderige Malbec wijn doet het goed bij gegrild rood vlees, een Argentijnse steak en wild. Voor de liefhebbers van krachtige rode wijnen staat deze wijn ook op zichzelf vanwege de verrassende aroma’s

Alcohol: 14,5%

Serveren: 16-18 °C

Horizon: + 10 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Argentinië

Streek

Tupangato – Mendoza

Druivensoort

Oogstjaar

2018

Biologische wijn

Nee

Bekroningen

Robert Parker: 92 points, James Suckling: 96 points, Vinous: 95 points

Scroll naar boven