Trapiche Broquel – Malbec

 9,95

Trapiche Boquel Malbec is een veelzijdige rode wijn uit Argentinië met hints van fris rood zomerfruit en donker bosfruit, vanille en toast. Rond van smaak, met zachte tannines en mooie afdronk.

TRAPICHE BROQUEL – MALBEC

Beschrijving:
de druiven zijn afkomstig uit een 25 jaar oude wijngaarden in San Carlos en Tunuyán in de Uco Vallei van Mendoza. Gelegen tussen 900 en 1200 m bovenzeeniveau.

Vinificatie:
na ontsteling worden de druiven geperst en vergist in RVS vaten op een gecontroleerde temperatuur van 24-28 °C gedurende tenminste 12 dagen. Na persing rijpt de wijn 15 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw voor een optimale afgifte van tannines aan de wijn.

Smaakomschrijving:
prettige aroma’s van zowel fris rood fruit als bramen en bosbessen, florale invloed van o.a. viooltjes en aardse mineralen, wat vanille, toast en chocolade. De aanzet is wat licht zoetig, wat versterkend werkt op de beleving van de fruittonen. De smaak is rijk en spijzig en rond, met zachte tannines. De finish is prettig met een lange afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:
deze veelzijdige wijn doet het goed bij gegrild rood vlees, biefstuk evt. met pepersaus, stoofpotten en kazen (uitgezonderd blauwschimmel-kazen).

Serveren: 16-18 °C

Horizon: 7 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Argentinië

Streek

Uco Vallei – Mendoza

Druivensoort

Oogstjaar

2019

Biologische wijn

Nee

Bekroningen

James Suckling: 92 points

Scroll naar boven