Bailly Lapierre, Crémant de Bourgogne réserve brut

 8,05 13,30

Bailly Lapierre, Crémant de Bourgogne réserve brut is een fijn mousserende schuimwijn. Prima alternatief voor Champagne.

Bailly Lapierre

BAILLY LAPIERRE – CRÉMANT DE BOURGOGNE RÉSERVE BRUT

Vinificatie:
Voor deze Crémant gebruikt Lapierre vier druivenrassen, de Pinot-noir, de Gamay, de Chardonnay en de Aligoté.  De druiven worden met de hand geplukt, waarmee de eerste kwaliteitsselectie direct in de wijngaard plaatsvindt. Aangekomen in de wijnkelder worden de druiven nogmaals geselecteerd voordat de persing (zonder ontsteling) aanvangt. Hiervoor gebruikt Lapierre airbag-persen die de zachtst mogelijke persing van de druiven geven. De vinificatie vindt onder gekoelde omstandigheden plaats waarbij de frisheid en fruitsmaken in de most behouden blijven. Na de alcoholgisting worden de nog stille wijnfracties geassembleerd om eerst een malolactische vergisting te ondergaan, waarbij het in de wijn aanwezige appelzuur wordt omgezet in het zachtere melkzuur. Daarna vindt een 12 maanden durende flesgisting plaats volgens de Methode Traditionelle, gevolgd definitieve botteling en kelderrijping.

Smaakomschrijving:
deze Crémant de Bourgogne is rond en vol van smaak, met een gevarieerd boeket. Een dorstlesser en makkelijk drinkbaar met een heerlijke frisheid. Een uitstekend alternatief voor een goede Champagne.

Wijn/Spijscombinaties:
prima aperitiefwijn om samen iets te vieren. Heerlijk bij visgerechten.

Alcohol: 12%

Serveren: 8 – 10 °C

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Druivensoort

, , ,

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

Perswijn Magazine, januari 2018 – 4 sterren, Concours Général Agricole Paris, 2017 – Zilveren medaille, Decanter World Wine Awards, 2016 – Zilveren medaille, International Wine & Spirit Competition, 2016 – Zilveren medaille, International Wine Challenge, 2016 – Zilveren medaille

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven