Bruno Michel Champagne

Bruno Michel en zijn vrouw Michelle startten hun bedrijf met de kweek van wijnstokken voor de verkoop, zonder zelf wijn te produceren. Dat veranderde al snel. Ze wilden zelf hun eigen Champagnes maken. Hun bedrijf ligt even ten zuiden van Epernay in het dorpje Pierry en hun 12 hectare aan wijngaarden zijn voor 50% beplant met Chardonnay, 40% Pinot meunier en voor 10% met Pinot noir. De teelt van de druiven gebeurt biodynamisch. Voor de fertilisatie van de bodem wordt gebruik gemaakt van compost, bestaande uit een mengsel van stro, druivenpulp en mest. In plaats van bespuiten van de planten met fungiciden wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakte compostthee. Ook de wijnbereidingsmethoden zijn biologisch en dit resulteerde in 2004 in een Ecocert-certificering. De Champagne wordt geproduceerd in hun dorp in oude grotten, die een constante koele temperatuur en luchtvochtigheid geven. Ideale omstandigheden om Champagne van hoge kwaliteit te produceren.

Scroll naar boven