Château Husson, Châteauneuf-du-Pape, blanc

 29,95

Château Husson, Châteauneuf-du-Pape, blanc is een intense, minerale en gastronomische Châteauneuf-du-Pape van hoge kwaliteit.

Le Grand Retour

De geschiedenis van deze wijnproducent begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren ’70 nam zijn zoon André het roer over met de wens om het werkveld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden met de druivenrassen Grenache-noir, Syrah, Cinsault en Carignan, uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleef het bedrijf van de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999. In 2015 werd Château Husson in Courthézon overgenomen. Hiermee bezit de familie nu zo’n 300 Hectare wijngaard in het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

CHÂTEAU HUSSON – CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE, BLANC

Terroir:
de druiven van deze witte Châteauneuf-du-Pape van Château Husson groeien op een klei- en kalksteengrond die gedomineerd wordt door de “Mistral”. De wijnstokken zijn ongeveer 40 jaar oud.

Vinificatie:
Handmatige oogst met totale destemming. De druiven worden direct geperst. Het sap wordt vervolgens gedurende 15 dagen gefermenteerd in thermisch gecontroleerde roestvrijstalen vaten. Het opvoeden vindt plaats in kleine eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.

Smaakomschrijving:
fijne neus met delicate tonen van geel en wit fruit en subtiele vanille aroma’s. De smaak reflecteerd de aroma’s op harmonieuze wijze. In de afdronk is de wijn complex, persisterend en mineraal van karakter.

Wijn/Spijscombinaties:
Risotto van Sint-Jakobsschelpen, gehakt kalfsvlees met room, gebakken ganzenlever, gerijpt kaasplateau.

Tip: serveren bij 12-14 ° C.
Horizon: 6-8 jaar na botteling.

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Vaucluse

Oogstjaar

2015

Druivensoort

,

Scroll naar boven