Domaine Achille Thirion – Riesling – ‘Cuvée Achille’

 8,55

Domaine Achille Thirion – Riesling – ‘Cuvée Achille’ is een mooie, minerale Riesling. Zachte, fijne zuren. Fruitig en mild-kruidig. Licht zoetje.

Achille Thirion

DOMAINE ACHILLE THIRION

Domaine Achille Thirion is gelegen in Saint-Hippolyte, op de prachtige wijnroute van de Elzas. Het dorp ligt aan de voet van het kasteel van Haut-Koenigsburg in het hart van de wijngaarden van de Elzas. Het domaine is een familiebedrijf met een eeuwenlange traditie. Sinds 1790, met recht een wijnbouwersgeslacht! Bij een bezoek aan deze wijnproducent behoort een bed-and breakfast tot de mogelijkheden!

DOMAINE ACHILLE THIRION – RIESLING – “CUVÈE ACHILLE”

De Riesling is een traditionele Elzasser. Het is er de belangrijkste druif en geeft er wijnen met een grotere complexiteit dan de Duitse Rieslings. Niet per sé beter maar anders, Mineraler.

De Riesling cuvée Achille is een wijn met een breed aromatisch spectrum van bloemen en fruit tegen een minerale achtergrond. De zuren zijn mild- aangenaam. Op het palet treffen we een beetje appel, abrikoos en een milde kruidigheid. Prettige afdronk, net van het droge af.

Tip: serveren bij 10 – 12 gr. C.

Horizon: 5 jaar na botteling

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Elzas

Oogstjaar

2015

Druivensoort

Scroll naar boven