Château Husson Châteauneuf-du-Pape, rouge

 29,95

Château Husson Châteauneuf-du-Pape, rouge is een gastronomische topwijn. Krachtig met finesse en rijke tannines. Bij allerhande rood vlees, wild en Provencaalse stoofpotten.

Le Grand Retour

De geschiedenis van deze wijnproducent begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren ’70 nam zijn zoon André het roer over met de wens om het werkveld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden met de druivenrassen Grenache-noir, Syrah, Cinsault en Carignan, uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleef het bedrijf van de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999. In 2015 werd Château Husson in Courthézon overgenomen. Hiermee bezit de familie nu zo’n 300 Hectare wijngaard in het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

 

CHÂTEAU HUSSON – CHÂTEAU-NEUF-DU-PAPES, ROUGE

Terroir:
de druiven van deze rode Châteauneuf-du-Pape groeien op een kiezelgrond die wordt gedomineerd door de “Mistral”. De wijnstokken zijn ongeveer 40 jaar oud.

Vinificatie:
de druiven worden handmatig geoogst en verwerkt met totale de-stemming. De wijn wordt vervolgens gedurende 30 dagen gevinifieerd in roestvrijstalen vaten. 85% van de wijn wordt vervolgens opgevoed in eikenhouten foudres van 80 hl. De overige 15% in betonnen tanks.

Smaakomschrijving:
De wijn heeft een complexe en rijke neus met tonen van rijp fruit (zwarte kers, zure kers), kruiden (zwarte peper, vanille) en houtachtige indrukken. In de mond geeft ze een overweldigende finesse en kracht, terwijl een aanhoudende volharding in de finale in evenwicht wordt gebracht door zachte tannines.

Wijn/Spijscombinaties:
Gastronomische topwijn! Bij Provençaalse stoofpot, wild zwijn in saus, allerhande rood vlees en roomkaasschotels.

Tip: serveren bij: 16-18 ° C.

Horizon: 10-12 jaar na botteling.

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Vaucluse

Oogstjaar

2015

Druivensoort

,

Scroll naar boven