Barramundi Wines ligt tussen de twee grootste rivieren van Australië, de Murray en de Darling in de regio Victoria in Zuid-Australië. In het groeiseizoen valt er nagenoeg nooit regen in deze streek, maar het land met de goede bodems voor wijnbouw worden regelmatig bevloeid met het rivierwater. De wijnen van Barramundi werden voor het eerst geïntroduceerd in de jaren ’90. En zoals ze zelf zeggen, ze groeiden sneller dan de “bakkebaarden op een harige Neuswombat”. Niet in de laatste plaats vanwege het speelse logo dat de hippie-cultuur van de backpackers uitstraalt.
BARRAMUNDI – CABERNET SAUVIGNON
Vinificatie:
De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst waardoor de druiven koel kunnen worden geperst gevolgd door een schilweking, eveneens koel.
De vergisting vangt aan bij een gecontroleerde temperatuur van 20 tot 24°C. De wijn wordt gedurende 6 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.
Smaakomschrijving:
de wijn heeft een kersenrode kleur, het aroma is bessig en kruidig met hints van groene olijf en peper op toast.
Wijn/Spijscombinaties:
gestoofd of gegrild lamsvlees, vijgen, blauwe kaas en Prosciutto.
Serverentemperatuur: 15 – 18°C
Alcohol: 14%