D’ARENBERG, HERMIT CRAB – MARSANNE / VIOGNIER
Een frisse wijn met een vol aroma van Papaya, Nectarines en Pistache noten. De smaak neigt naar blank fruit en noten.
Vinificatie:
kleine hoeveelheden druiven worden voorzichtig gekneusd en overgebracht naar roestvrijstalen mandpersen. De gisting is lang en gekoeld om verse fruitkarakters te behouden. Voor ongeveer 4% onderging de most een wilde gisting voor extra complexiteit. 14% van de Viognier wordt gefermenteerd in oudere Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten voor de ontwikkeling van een harmonieus mondgevoel en de subtiele Viognier-tannines te ondersteunen. De Viognier- en Marsanne-fracties kregen een vergelijkbare behandeling, maar worden pas in de laatste fase van het wijnbereidingsproces gemengd.
Smaakomschrijving:
Deze witte wijn heeft een aantrekkelijke lichtgouden kleur met een limoengroene tint. In de neus domineren tropische aroma’s als Papaya, groene Meloen, noten en Pistache tegen een frisse achtergrond. De smaak is verfijnd, met smaken van honingdauwmeloen, gepekelde gember en rijp steenfruit als Abrikoos en Perzik. De wijn doet watertanden, streelt het gehemelte en de afdronk is soepel en lang.
Wijn/Spijscombinaties:
Breed inzetbaar! O.a. frisse salades met fruit, zeevruchten en gestoomde vis, Runder-carpaccio met pijnboompitten en Rucola.
Alcohol: 14%
Tip: serveren bij 8 – 10 °C
Horizon: 5 jaar na botteling