Domaine Jacky Piret – Brouilly Vieilles Vignes

 12,40

Domaine Jacky Piret – Brouilly Vieilles Vignes is een heerlijk drinkbare fruitige rode wijn met de diepgang van oude wijnstokken. Heeft mooie aroma’s van rood fruit en peperkoek.

Jacky Piret

De familieboerderij van de familie Piret ligt vlakbij Belleville, de wijnstad van de Beaujolais. Er worden 10 Ha wijngaard bewerkt in de appelations Brouilly, Juliénas, Fleury en Régnié. De filosofie van het bedrijf is het uitdrukken van de specifieke terroirs in de wijnen. Een traditionele manier van wijn maken wordt gecombineerd met de voordelen van moderne technieken. Het resultaat is een serie wijnen van diverse en mooie kwaliteit.

JACKY PIRET – CÔTE DE BROUIILY – Vieilles Vignes

Deze Côte de Brouilly, Vieilles Vignes is een complexe wijn van de Gamay-druif, zo specifiek voor de Beaujolais. De wijn is afkomstig van 40 jaar oude wijnstokken. Het heeft aroma’s van aalbessen en vooral zwarte bessen en framboos, aangevuld met de zoetige kruiden van kruidkoek. De wijn is mineraal van karakter, heeft een rijpe aanzet met stevige tannines, maar blijft lichtvoetig en makkelijk drinkbaar door de ronde zuren. De afdronk is zeer lang. Niet voor niets is deze wijn door Perswijn in hun editie van Augustus 2015 bekroond met 4 sterren.

Wijn/spijscombinaties:
Boeuff Bourguigon. Maar ook een heerlijk fruitige en makkelijk drinkbare apéritiefwijn!

Alcohol: 12,5%

Tip: serveren bij 15 gr. C.

Horizon: 4-6 jaar na botteling.

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Beaujolais

Oogstjaar

2014

Druivensoort

Druivencombinatie

100% Gamay

Scroll naar boven