EL COTO DE IMAZ – GRAN RESERVA
Vinificatie:
De Tempranillo– en Graciano-druiven worden gekneusd en temperatuurgecontroleerd in RVS-vaten lang vergist gedurende 21 tot 30 dagen. Vervolgens tenminste 24 maanden rijping in franse en amerikaanse eikenhouten vaten, gevolgd door minimaal 3 jaar rijping in de fles voor uitgifte voor verkoop.
Smaakomschrijving:
een volrijpe elegante en krachtige wijn met een in de tijd zich rijk ontwikkelend aroma. Gedroogd rood fruit, pruim, cocosnoot, invloeden van hout, kruiden, specerijen leer en tabak. De tannines zijn zijdezacht in een weelderige body. De afdronk is intens en lang.
Wijn/Spijscombinaties:
een zuiver gastronomische wijn, in te zetten bij wild, rood vlees, lamsgerechten, gerechten met paddenstoelen, oude brokkelkaas i.c.m. gedroogd fruit.
Tip: serveren bij 16 – 18°C