Pizzolato

pizzolato logo
In 1981 was er eens een familiebedrijfje even ten noorden van Treviso in Veneto dat leefde van de productie van diverse soorten fruit, kiwi’s, aardbeien, perziken, appels peren en druiven. Het is het jaar dat Settimo Pizzolato startte met biologische landbouw. Van de druiven wordt alleen wat bulkwijn geproduceerd. In 1987 wordt de productie van bulkwijn opgegeven en men produceert 6000 flessen geëtiketteerde wijn.Vanaf 1991 wordt de eerste biologische certificering gekregen en wordt het bedrijf uitgebouwd. Vanaf 1995 gaat het hard. Naast de eigen productie worden er kwaliteitsdruiven van andere bio-gecertificeerde producenten ingekocht en de eerste flessen wijn bereiken ook de VS. Er wordt verder geïnvesteerd in wijnkelder, productiecapaciteit en duurzaamheid met de opening van een nieuwe wijnmakerij in 2016. De totale productie bedraagt dan al 2 miljoen flessen stille wijn en 2.3 miljoen flessen mousserende wijn. Tot op de dag van vandaag zet de groei in duurzaam geproduceerde wijnen door. 90% van de wijnen worden geëxporteerd naar het buitenland en vele internationale prijzen vallen het bedrijf terecht ten deel.