Santa Tresa – Rina lanca, Grillo/Viognier

 9,90

Zongerijpte Siciliaanse witte wijn. Gul in de mond, fris, kruidig met hints van peer, perzik en abrikoos.

Artikelnummer: CC-062 Categorie:

SANTA TRESA – RINA LANCA – GRILLO/VIOGNIER

Classificatie: DOC

Vinificatie:

Vanwege de uiteenlopende rijpingsperioden van beide druivenrassen (Viognier wordt geoogst eind augustus, Grillo half september), worden ze afzonderlijk vergist en worden de fracties voor het bottelen geblend in een verhouding van 30% Viognier en 70% Grillo. De initiële verwerking van de twee fracties vindt op identieke wijze plaats, na zachte persing blijft de most gedurende 24 in contact met de schillen, waarna het sap direct wordt gescheiden van de schillen en de overige groffe vaste delen. gekoelde vergisting bij een temperatuur van 17 °C. Opvoeding op RVS-vaten op fijn depot met regelmatige doorroering van het depot.

Smaakomschrijving:

deze wijn combineert de frisse minerale eigenschappen van de inheemse Grillo-druif met die van de Viognier die voor body en intensiteit zorgt. Op het palet treffen we smaken van peer en perzik aan tegen een frisse achtergrond. Wat langer gerijpt ontwikkelen zich abrikoos en veldkruiden. De wijn is lekker zacht in de afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:
Rina Lanca is de perfecte begeleider van antipasti met zeevruchten, schaaldieren en pasta of risotto gemaakt met vis of groenten. Ook perfect bij vleeswaren.

Alcohol: 13 %

Horizon:
tot tenminste 3 jaar na botteling.

Tip: serveren bij 8 – 10 gr. C.

Land van herkomst

Italië

Streek

Sicilië

Druivensoort

,

Oogstjaar

2020

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

Drinks & Business Magazine 2021 – Gold

Scroll naar boven