Mousserende wijn

Enige resultaat

Mousserende wijn komt voor onder verschillende benamingen. Van schuimwijn tot bubbelwijn. Onder schuimwijn verstaan we alle wijnen waarin koolzuur (CO2) aanwezig is in de vorm van bubbels. De koolzuur kan kunstmatig onder druk toegevoegd zijn aan een stille wijn (Parelwijn (Nl), Perlwein (Du), Prosecco Frizzante (It) of worden “vastgehouden” tijdens de vinificatie. Bij de vergisting van de suiker in druiven wordt namelijk alcohol en koolzuur gevormd. Mousserende wijn waarbij de eigen koolzuur wordt vastgehouden tijdens de vinificatie vormen de hogere kwaliteitsklassen, zoals Champagne (Fr), Crémants (Fr), Sekt (Du), Cava (Sp) en Prosecco Spumante (It) die gemaakt worden via de Méthode Traditionelle (2e nagisting in de fles). Ook bestaat er een Méthode Charmat, waarbij de 2e gisting niet in de fles, maar in een gesloten Cuve plaatsvindt, waarna de botteling plaatsvindt. De smaak van mousserende wijn wordt bepaald door vele factoren. Klimaat, bodemsamenstelling en -structuur, het moment van oogsten, de wijze van vergisting en rijping op hout of Roestvrij stalen vaten. Mousserende wijn kan uit één enkel druivenras zijn gemaakt (mono-cépage-wijn) of bestaan uit een blend van meerdere witte en of rode druivensoorten (cépage-wijn of blend). Bij Champagne is dat bijvoorbeeld het geval. De traditionele samenstelling is die van Chardonnay (wit) Pinot meunier (rood) en Pinot noir (rood). Wijn kopen lijkt dus een kunst. Bij Wijnkunst.nl maken we het je makkelijk door de grote veelheid aan informatie die we je aanbieden.

Prijs

Land van herkomst

Biologische wijn

Scroll naar boven