LUNARIA COSTE DI MORO – MONTEPULCIANO D’ABRUZZO
De Montepulciano-druiven groeien deels op pergola’s en deels in Guyot op een hoogte tussen 300 en 450 meter boven zeeniveau.
Vinificatie:
de druiven worden, na een zorgvuldige selectie gekneusd. Daarna vergisting op de schil met inheemse gisten gedurende 10-15 dagen bij een constante temperatuur van 25-28°.Daarna lagering, deels in RVS vaten en deels in eiken vaten gedurende ten minste 4 maanden. Daarna filtering en botteling.
Smaakomschrijving:
de wijn heeft een diepe robijnrode kleur. De aroma’s zijn complex met hints van rood fruit, zwarte jam en de voor de Montepulciano d’Abruzzo kenmerkende chocola. Op het palet ervaren we een warmende wijn met zachte tannines. De smaak is intens met kenmerken van toast en amandel.
Wijn/spijscombinaties:
rood vlees, gegrild of gebakken. De wijn staat ook op zichzelf door zijn zachte karakter.
Tip: serveren bij 16-18 ° C.
Horizon: 5 jaar na botteling.