TRAPICHE BROQUEL – MALBEC
Beschrijving:
de druiven zijn afkomstig uit een 25 jaar oude wijngaarden in San Carlos en Tunuyán in de Uco Vallei van Mendoza. Gelegen tussen 900 en 1200 m bovenzeeniveau.
Vinificatie:
na ontsteling worden de druiven geperst en vergist in RVS vaten op een gecontroleerde temperatuur van 24-28 °C gedurende tenminste 12 dagen. Na persing rijpt de wijn 15 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan 20% nieuw voor een optimale afgifte van tannines aan de wijn.
Smaakomschrijving:
prettige aroma’s van zowel fris rood fruit als bramen en bosbessen, florale invloed van o.a. viooltjes en aardse mineralen, wat vanille, toast en chocolade. De aanzet is wat licht zoetig, wat versterkend werkt op de beleving van de fruittonen. De smaak is rijk en spijzig en rond, met zachte tannines. De finish is prettig met een lange afdronk.
Wijn/Spijscombinaties:
deze veelzijdige wijn doet het goed bij gegrild rood vlees, biefstuk evt. met pepersaus, stoofpotten en kazen (uitgezonderd blauwschimmel-kazen).
Serveren: 16-18 °C
Horizon: 7 jaar na botteling