, ,

Andresen 10 years old white Port

 16,95

Deze Port is een explosie van smaken van sinaasappel, noten en nog meer. Het knalt je glas uit!

Artikelnummer: P-032 Categorieën: , ,

Na een ontmoeting met de inspirerende eigenaar van Andresen Port besloten we dit 350 jaar oude familiebedrijf te selecteren voor onze klanten, vanwege de overtuigende flosofie over het maken van Port. In het kort komt het erop neer dat er meer wordt ingezet op smaak en rijpingspotentieel van de range aan Port’s, dan op marktgedreven samenstellingen. Alle wijngaarden hebben een klasse-A rating en dat proef je…

ANDRESEN – 10 YEARS OLD WHITE PORT

Oogst en Vinificatie:
de druiventrossen voor deze Port worden nog traditioneel “met de voeten getreden”. De daaruit verkregen most krijgt een gekoelde voorweking van 1 dag voordat de gist wordt toegevoegd. Twee dagen later worden de trossen met druiven zacht uitgeperst en wordt de vergisting gestopt door de toevoeging van consumptie-alcohol. Voor de rijping worden oude houten vaten van 600 l gebruikt die geen tannines meer toevoegen maar wel voor “ademing” van de wijn zorgen. De assemblage bestaat uit diverse jaargangen, maar is gemiddeld 10 jaar oud.

Omschrijving:
het aroma is sinaasappel- en mandarijnachtig met heel licht eucalyptus op de achtergrond. De smaak is subtiel met hints van steenvruchten als abrikoos, perzik, rozijnen en hout.

Wijn/spijscombinaties:
desserts op basis van sinaasappel. Ook heerlijk bij harde kazen met noten en gedroogd fruit.

Alcoholgehalte: 19,5 % vol

Tip: serveren bij 12- 14 °C

Inhoud: 50 cl

Wijnhuis

Land van herkomst

Portugal

Streek

Douro Vallei

Druivensoort

, , ,

Scroll naar boven