Andresen Colheita Port 2009

 23,50

Een jaargangs-port uit het uitzonderlijk goede jaar 2009. Een Port met een grote complexiteit en gelaagdheid. Heeft een groot ontwikkelingspotentieel.

Na een ontmoeting met de inspirerende eigenaar van Andresen Port besloten we dit 350 jaar oude familiebedrijf te selecteren voor onze klanten, vanwege de overtuigende flosofie over het maken van Port. In het kort komt het erop neer dat er meer wordt ingezet op smaak en rijpingspotentieel van de range aan Port’s, dan op marktgedreven samenstellingen. Alle wijngaarden hebben een klasse-A rating en dat proef je…

ANDRESEN – COLHEITA PORT 2009

Oogst en Vinificatie:
2009 was weer zo’n jaar dat de druiven een buitengewoon goede rijping hadden. Een groot deel van de druivenoogst werd dan ook gereserveerd voor een jaargangs-port. De druiventrossen werden traditioneel “met voeten getreden” en kregen een gekoelde voorweking van 1 dag voordat de gist werd toegevoegd. Twee dagen later werden de trossen met druiven zacht uitgeperst en wordt de vergisting gestopt door de toevoeging van consumptie-alcohol. Voor de rijping werden oude houten vaten gebruikt die geen tannines meer toevoegen maar wel voor “ademing” van de wijn zorgen.

Omschrijving:
een weelderig aroma van gedroogd steenfruit in combinatie met zoethout en een vleugje kaneel. De smaak is zijdeachtig en van een duizelingwekkende complexiteit en gelaagdheid.

Wijn/spijscombinaties:
geniet van deze Port op de mooiste momenten. Heeft geen toevoeging van gerechten nodig, maar doet het goed bij een crème brûlée

Alcoholgehalte: 19,5 % vol

Tip: serveren bij 12- 14 °C

Horizon: zeer lang oplegbaar onder de juiste omstandigheden, 20+ jaar

Wijnhuis

Land van herkomst

Portugal

Streek

Douro Vallei

Oogstjaar

2009

Druivensoort

, , ,

Scroll naar boven