Arinto

Arinto is een van de populaire witte druivenrassen van Portugal, vanwege zijn goede zuurgraad en hittebestendigheid in de verbouw ervan. Het is een van de oudste inheemse druivenrassen van Portugal en komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Bucelas even ten noorden van Lissabon, waar hij zo’n 75% van de blend uitmaakt. In de Vinho Verde staat Arinto bekend onder de naam Pedernã. Naast de goede zuurgraad voegt de druif appel- en citrusaroma’s toe aan de blends. In de Alentejo en Beiras wordt deze druif vaak gemengd met Roupeiro.

 • koop een fles Quinta da Lapa Branco Reserva

  Quinta da Lapa – Reserva branco

  10,75
  0 Reviews
  10,75

  Quinta da Lapa – Reserva branco is een Portugese witte wijn van de druif Arinto, gecombineerd met Chardonnay en Viognier. De frisheid en aromatiek van de Sauvignon blanc, maar net even anders. De milde houtrijping zorgt voor een complex glas wijn met kenmerken van citrus en tropisch fruit.

 • koop een fles Quinta da Lapa Nana branco

  Quinta da Lapa, Nana branco

  8,95
  0 Reviews
  8,95

  Quinta da Lapa, Nana branco is een frisse witte Portugese wijn met fruitige aroma’s van tropisch fruit en citrus. Het mondgevoel is plezierig en aanhoudend met in de finish minerale nuances.