Bailly Lapierre

Bailly Lapierre

Caves de Bailly is een samenwerkingsverband van inmiddels 430 wijnbouwers die druiven leveren aan de coöperatie voor de productie van hoofdzakelijk Crémant de Bourgogne. Goed voor de productie van maar liefst 3,5 miljoen flessen Bailly Lapierre per jaar, waarvan een kwart wordt geëxporteerd naar met name Duitsland, Engeland en de USA.

Als basis worden de druiven handmatig geplukt. Er wordt gebruik gemaakt van Airbag-persen om zachte persing te garanderen. De indrukwekkende kelders voor de vinificatie en opslag liggen 50 meter onder de grond in het plaatsje Saint-Bris-Le Vineux nabij Auxerre in de Yonne-vallei. De koele, mild-vochtige en licht-arme omstandigheden zijn er ideaal voor de rijping van wijnen. De kelders zijn ontstaan uit de ontginning van de beroemde Tonnerre-steen, die door de geestelijke stand werd gebruikt voor de bouw van kloosters en kerken. Bekende voorbeelden zijn de kathedraal van Chartres en de Notre Dame in Parijs.

CAVES DE BAILLY
Bron: yonne-89.net