Bodegas Pinord – Clos del Mas D.O.Q. Priorat

 16,50

Bodegas Pinord – Clos del Mas D.O.Q. Priorat is een krachtige Priorat met hoge concentratie van rijp bosfruit en zijdezachte tannines. Prachtige biodynamische wijn bij wild en rood vlees. Een streling voor de zintuigen.

Bodegas Pinord

 

BODEGAS PINORD – CLOS DEL MAS D.O.Q. PRIORAT

Vinificatie:
na een traag fermentatieproces in roestvrijstalen vaten, rijpt deze wijn gedurende 6 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten

Omschrijving:
de kwaliteit van Prioratwijnen i.h.a. is gelegen in het unieke terroir van Priorato. De druiven groeien op leisteenmorene, waarbij de druivenstokken op zoek moeten gaan naar grote diepte om water te vinden. Dit laat zeer geringe oogsten toe van gemiddeld 2000 kg per hectare. Het resultaat zijn wijnen van grote kwaliteit door een concentratie van extracten.

Deze krachtige Priorat van Clos del Mas van Bodegas Pinord heeft de enorme dichtheid en concentratie die het terroir belooft. De combinatie van de druiven Grenache noir, Cabernet sauvignon en Carignan zorgen voor intense aroma’s van rijp donker bosfruit voeren de boventoon in de aanzet. Daarna komen de eiken aroma’s naar voren in combinatie met lichte hints van mineralen en specerijen. Het mondgevoel is ruimhartig, waarbij het fruit de boventoon voert. De tannines zijn geconcentreerd maar zacht van smaak. De afdronk is zeer lang.

Wijn/Spijscombinaties:
Capon en Poularde, reerug, everzwijn, kwartel en patrijs, eend, konijn en haas, vleeswaren, entrecote en stoofschotels

Alcohol: 14,5%

Tip: serveren bij 18°C

NB: de wijn is biodynamisch


Wijnhuis

Land van herkomst

Spanje

Streek

Priorat

Druivensoort

, ,

Oogstjaar

2020

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

Wine and Spirits Competition 2012, 93 punten (2008)

Scroll naar boven