Botter

In 1928 werd Botter opgericht door Carlo Botter en zijn vrouw Maria in Fossalta di Piave, een dorp vlakbij Venetië. Het was een klein wijnbedrijf dat in de jaren ’60 begon te groeien toen de zonen Arnaldo en Enzo actief werden in het bedrijf. Zij zetten de eerste stappen voor de afzet van de wijnen in heel Italië en andere landen van Europa. De vraag werd zo groot dat er in de jaren ’80 opnieuw werd opgeschaald. Er werd samenwerking gezocht met lokale wijnboeren uit de regio’s Veneto, Abruzzo, Campania, Puglia en Sicilië. In de jaren ’90 trad de derde generatie Botter’s toe tot het inmiddels toonaangevende Italiaanse wijnbedrijf. Annalisa, Alessandro en Luca Botter introduceerden een nieuw business-model waarmee ze een grote speler zijn geworden in de Internationale wijnhandel.

Wat Botter echt onderscheidt, is hun toewijding aan traditie en innovatie. Ze combineren er eeuwenoude wijnbereidingstechnieken met moderne benaderingen om wijnen van topkwaliteit te produceren die de essentie van het Italiaanse terroir weerspiegelen. Hun team van getalenteerde wijnmakers en oenologen zorgt ervoor dat elk aspect van het productieproces met de grootste zorg wordt behandeld, wat resulteert in wijnen die inmiddels talrijke Internationale onderscheidingen hebben gekregen.

Naast hun uitstekende wijnen is Botter ook een voorloper op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Botter heeft zich gecommitteerd aan milieuvriendelijke praktijken in hun wijngaarden en productiefaciliteiten, met aandacht voor energie-efficiëntie, waterbeheer en biodiversiteit. Bovendien ondersteunen ze lokale gemeenschappen door middel van sociale projecten en dragen ze bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van de regio.

Scroll naar boven