Castel Firmian – Teroldego Rotaliano riserva

 10,99

Castel Firmian – Teroldego Rotaliano Riserva is een intense houtgerijpte rode wijn met een complex boeket van rijp bosfruit, pruimen, rode bessen en kruidige houtinvloeden.  In de mond gul, harmonieus en met aangename tannines en een mooie lengte in de afdronk.

Mezzacorona

 

CASTEL FIRMIAN – TEROLDEGO ROTALIANO RISERVA

de Teroldego wordt alleen maar verbouwd in Trentino, waar de druif haar oorsprong heeft. De naam verwijst naar de Piana Rotaliano, een alluviale vlakte tussen de rivieren Adige en Noce.

Vinificatie:
traditionele pulpgisting op 25 – 27 °C. Rijping op eikenhouten vaten gedurende 24 maanden, waarvan tenminste 12 maanden op kostbare Troncais of Allier vaten.

Smaakomschrijving:
Intense robijnrode rode wijn met een complex boeket van rijp bosfruit, pruimen en rode bessen. Dit, mooi versneden met de invloeden van hout geeft de wijn een aanvullende kruidigheid en iets rokerigs. In de mond zeer gul, harmonieus en met aangename tannines en een mooie lengte in de afdronk.

Wijn/spijscombinaties:
mooie wijn bij winter-stoofpotten, gergrild of gebraden rood vlees en risotto’s.

Alcohol: 13%

Tip: serveren bij 16 – 18°C

Horizon:
tenminste 6 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Italië

Streek

Trentino (Alto Adige)

Druivensoort

Oogstjaar

2019

Bekroningen

Berliner Wine Trophy, 2015 – Gouden medaille (2012), Decanter Magazine, februari 2018 – 92 punten (2013), Decanter Wine Awards, 2015 – Bronzen medaille (2012), International Wine Challenge, 2015 – Bronzen medaille (2012), Mundus Vini, 2015 – Gouden medaille (2012)

Scroll naar boven