Château Burgozone – Pinot noir

 11,70

Elegante houtgerijpte Pinot-noir van hoge kwaliteit met een weelderige expressie van framboos, bramen, pruim en ceder

Artikelnummer: CC-071 Categorie:

 

Chateau Burgozone is een wijnproducent uit het noorden van Bulgarije. Het bezit 100 hectare wijngaard langs de oevers van de Donau. Er heerst een continentaal klimaat met warme zomers en koude winters, hoewel de invloed van de rivier de Donau dit temperatuurverschil wat tempert. De alluviale bodems waarop de druiven groeien bestaan overwegend uit kalkhoudende löss. Er worden elegante wijnen geproduceerd die zowel het terroir als de druivensoorten weerspiegelen in de smaak.

Deze lijn van Premium-Wines die wij selecteerden hebben een hoge complexiteit en een uitgebalanceerde uitdrukking van zowel de mineraliteit van het terroir, als van het fruit. Niet verwonderlijk want de opbrengsten voor deze Pinot noir worden beperkt to 25 – 30 hL per hectare. Deze Premium-Wines hebben vele internationale onderscheidingen gekregen. De prijs/kwaliteit verhouding is zeer goed.

CHATEAU BURGOZONE – PINOT NOIR


Vinificatie:
voor deze wijn worden drie verschillende Pinot-noir klonen gebruikt om diepe complexiteit in de wijn te bereiken. De druiven worden met de hand geplukt. Er vindt altijd na de kneuzing een koude pré-fermentatie plaats. Uniek is de blending van twee fracties, de ene werd koel vergist, de andere op normale temperaturen. De wijn wordt daarna gelagerd op Franse eikenhouten vaten gedurende 9 tot 12 maanden.

Smaakomschrijving:
elegante aroma’s van framboos, kers en pruimen, specerijen en chocolade. In de smaak treffen we ook ceder en bramen aan.

Wijn/Spijscombinaties:
deze wijn staat op zichzelf, maar is goed te serveren bij eend, kalkoen, geroosterd vlees, zachte kazen en op de huid gebakken zalm.

Serverentemperatuur: 15 – 17°C

Alcohol: 14,5%

Wijnhuis

Land van herkomst

Bulgarije

Streek

Danube Plain IGP

Druivensoort

Oogstjaar

2020

Bekroningen

Wine Enthusiast – 90 Points and Best Buy │Decanter 2015 – silver │ Concours Modial Brussels – Silver │SWA 2014 – Silver

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven