Château Giscours

Giscours ligt in het dorpje Margaux in de Haut-Médoc van de Bordeaux. Het château stamt uit de 14e eeuw. De eerste wijnstokken werden er geplant in 1552 toen Pierre de l’Homme, een rijke kleermaker uit Bordeaux, het adellijke huis “Guyscoutz” liet bouwen, inclusief een groot landgoed. In de 19e eeuw werd het kasteel verbouwd in neo-classicistische stijl. Op het landgoed werd een park aangelegd door de lanschapsarchitect Eugene Bühler.

In 1995 werde het kasteel gekocht door de Nederlander Eric Albada Jelgersma, bekend van de beursgenoteerde Laurus-groep. Hij investeerde in de wijnmakerij met de bouw van de benodigde bijgebouwen.

Het dorp Margaux heeft zijn eigen AOC vanwege het uitzonderlijke terroir en hoge kwaliteit van de wijnen. De bodem, bestaande uit grind, afgezet door de rivier Garonne staat garant voor  de productie van topwijnen tot en met de Grand-Cru status. Het grind dat de bodems bedekt geeft een minerale stijl aan de wijnen en reflecteren de zon op de druiven en houden ‘s nachts de warmte van de zon vast. De druiven kunnen er daardoor optimaal rijpen. Het klimaat is er in algemene zin zeer goed. De wijngaarden staan onder invloed van de Atlantische Oceaan, die voor koelte zorgt in de zomer en de kou in de winter tempert. Het team van wijnmakers streeft het absolute topniveau na, zowel in de wijngaarden als in de wijnmakerij. De traditionele stijl van hun wijnen worden in stand gehouden maar met gebruik van de meest geavanceerde
technieken die maar mogelijk zijn. De wijnen van Giscours zijn wereldwijd een begrip.

Scroll naar boven