d’Arenberg – d’Arry’s Original Shiraz / Grenache

 15,20

d’Arenberg – d’Arry’s Original Shiraz / Grenache is een krachtige mix van de pittige en fruitige Shiraz met sappige, geurige Grenache. Een veelzijdige, krachtige gastronomische rode wijn.

d'Arenberg logo

D’ARENBERG D’ARRY’S ORIGINAL SHIRAZ/GRENACHE

Een krachtige mix van de pittige en fruitige Shiraz met sappige, geurige Grenache-noir.

Vinificatie:
De druiven worden zacht geperst en vervolgens overgebracht naar open fermenters. De Shiraz en Grenache ieder apart. Het traditionele treden met de voet gebeurt op 2/3e van de fermentatietijd. De wijn wordt vervolgens in een mand geperst en overgebracht naar een combinatie van nieuwe en gebruikte Franse eiken barriques om de gisting te voltooien. Lagering gebeurt op fijn depot om complexiteit in de wijn te krijgen. Klaring vindt plaats door decanteren, dus geen filtering. De fracties worden geassembleerd tot de blend en tenslotte gebotteld.

Smaakomschrijving:
Deze traditionele rode blend heeft een rijk palet van rode bessen en kersen, harmonieus aangevuld met met chocolade, zwarte olijven en specerijen. In de aanzet is de wijn niet te droog wat de authenticiteit van het fruit ondersteunt. In het midden en de finish zorgen de goed gestructureerde tannines voor een mooi samentrekkend effect in de mond wat de wijn wat minder soepel, maar juist een gastronomisch karakter geeft. De finish is lang en weelderig. Het is een geweldig veelzijdige wijn bij velerlei gerechten inzetbaar.

Wijn/Spijscombinaties:
rood vlees, römertopfs aangevuld met gedroogd fruit, wild

Alcohol: 14 %

Serveertip: ruim voor consumptie openen en serveren op 16 – 18 °C

 

Wijnhuis

Land van herkomst

Australië

Streek

McLaren Vale

Druivensoort

,

Oogstjaar

2018

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven