d’Arenberg winery

d'Arenberg logo
Op 45 minuten rijden van Adelaide, hoofdstad van Zuid-Australië ligt een kustlijn van 30 km, waar zo’n 70 wijnbedrijven actief zijn. We zijn aangekomen in McLaren Vale. Een prachtig gebied met een Mediterraan klimaat dat profiteert van de verkoelende werking van de Indische Oceaan. Toch zijn de zomers er nog vrij warm en droog, maar de koude maanden zijn gematigd.  De regen valt er vooral in de winter wanneer de druivenstokken in rust zijn. Er is een grote verscheidenheid aan bodems. Afwisselend rood zand, klei, leem en kalk.

D’Arenberg heeft een lange historie in McLaren Vale. In 1912 kocht de eerste generatie Osborn er 78 hectare wijngaarden. Er wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache-noir, Mourvèdre, Cabernet sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne en Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. Alle landgoederen en gehuurde wijngaarden van d’Arenberg zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische wijnbouw. Deze natuurlijke en milieuvriendelijke werkwijze stimuleert een rijk bodemleven en sterke wortelsystemen die de grond diep binnendringen. In de wijnkelder wordt zachte persing in manden gevolgd door spontane gisting in open kuipen. De most voor de rode wijnen wordt er ‘met voeten getreden’ vanaf 2/3e van de gistingsperiode voor een optimale extractie van de kleurstoffen! Het resultaat zijn kwaliteitswijnen van een herkenbare wijnstijl, welke je ook kiest van hun brede gamma aan wijnen. d’Arenberg staat al decennia lang voor topkwaliteit, getuige de vele internationale Awards.

Witte wijnstijl (algemeen)
Weelderig expressieve wijnen, met delicate boeketten. Vol van smaak, elegant en evenwichtig, met heldere, frisse zuren die een lange, weelderige afdronk geven.

Rode wijnstijl (algemeen)
Verfijnde, geurige, fruitsmaakwijnen. Tongstrelend en matig in het gebruik van eikenhout. levendige en jeugdige tannines vol geurig fruit en minerale tonen, die naadloos samengaan met complexe kruiden, wild en aardse invloeden.

Scroll naar boven