Di Filippo – Vini Biologici

Di Filippo Vini Biologici

Vini Di Filippo is gelegen in Canara, Umbrië. Het dorp heeft een prachtig uitzicht over de Pian d’Arca waarin Assisi de stad was van de H. St. Franciscus. Twee generaties lang wordt er gewerkt volgens organische en biodynamische principes. De filosofie is dat kwaliteit begint in de wijngaard. Ganzen maken deel uit van een kringloop van natuurlijke bemesting en onkruidbestrijding door begrazing. Van de wijnstokken wordt niet het maximale gevraagd door oogstbeperking, wat zowel de wijnstok zelf als de kwaliteit van de wijn ten goede komt. Voor het ploegen worden paarden gebruikt i.p.v. zware landbouwmachines, waardoor de bodem niet dichtklinkt. Het accent ligt op de productie van rode wijnen in zowel de DOCG- als de DOC classificering naast een range IGT-wijnen. De druiven die voor rood gebruikt worden zijn de Sangiovese en de voor de streek unieke Sagrantino-druif. Voor wit worden de Trebbiano en Grechetto gebruikt.