Domaines Aubert – Chardonnay

 8,55

Domaines André Aubert – Viognier, IGP Méditerranée is een krachtige fruit-gedomineerde en minerale Chardonnay met hints van steenvruchten en witte fruitbloesems.

Artikelnummer: XRH-001 Categorie:

Le Grand Retour

De geschiedenis van deze wijnproducent begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren ’70 nam zijn zoon André het roer over met de wens om het werkveld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden met de druivenrassen Grenache, Syrah, Cinsault en Carrignan, uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleef het bedrijf van de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999. In 2015 werd Château Husson in Courthézon overgenomen. Hiermee bezit de familie nu zo’n 300 Hectare wijngaard in het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

 

DOMAINES ANDRÉ AUBERT – CHARDONNAY

Classificatie: IGP Mediterranée

Vinificatie:
Opbrengst: 40 Hl. / Ha. De machinaal geoogste druiven ondergaan in de kelder een kneuzing, gevolgd door koude voorweking om een optimale aroma-ontwikkeling te verkrijgen. De vinificatie vindt onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden plaats bij 16° C. Vervolgens filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
deze mooi gestructureerde Chardonnay heeft overheersende fruitaroma’s van steenvruchten als abrikoos, aangevuld met vlierbloesem. De aroma’s worden weerspiegeld op het palet. Krachtig en vol in de mond met een overtuigende mineraliteit. In de mond aanhoudend met een subtiele finish van peer.

Wijn/Spijscombinaties:
de wijn staat op zichzelf voor liefhebbers van een stevige witte wijn. Ze gaat goed samen met zeeduivelfilet, slibtong, kalfsvlees stoofpot en romige kazen.

Horizon: tot tenminste 3 jaar na botteling.

Tip: serveren bij 10 – 12 gr. C.

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

IGP Mediterranée

Oogstjaar

2020

Druivencombinatie

100% Chardonnay

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven