Lunaria, LaBelle – Malvasia

 10,30

Lunaria, LaBelle – Malvasia is een intense, sappige en gulle witte wijn met de typische smaak van een goede Malvasia; dik en vettig met tonen van Guave, Perzik en noten.

Artikelnummer: CC-048 Categorie:

koop een fles Lunaria LaBelle Malvasia

LUNARIA LABELLE – MALVASIA

In de wijngaard wordt gekozen voor een duidelijke uitdrukking van terroir. Hiervoor wordt de productie beperkt, enerzijds door korte snoei, anderzijds door het aantal druiventrossen per  stok te beperken door snoei. Dit zorgt ervoor dat de stok niet uitgeput raakt en geeft uiteindelijk een maximale uitdrukking van fruit en terroir in de wijn.

De aromatische Malvasia-bianca (85%) en andere toegestane variëteiten (15%) groeiden op een hoogte van ongeveer 450 meter boven de zeespiegel in een kalkhoudende bodem.

Vinificatie:
korte koude maceratie en daaropvolgende zachte persing. De most gist in roestvrijstalen containers bij een temperatuur van 12-14 ° C gedurende ongeveer 30 dagen met zijn eigen inheemse gisten. Klaring door decantatie. Vervolgens rijping in RVS-tanks gedurende ongeveer 4 maanden, gevolgd filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
De wijn is stro-geel van kleur. De aroma’s zijn krachtig, met hints van druiven, tropisch fruit en bloemen. In de mond fris en zacht, sappig en vol van smaak met hints van Perzik en Guave

Wijn/spijscombinaties:
Zeevruchten, kazen van gemiddelde leeftijd, gestructureerde pastagerechten, wit vlees.

Tip:
serveren bij 10-12 ° C

Horizon:
3 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Italië

Streek

Abruzzo

Oogstjaar

2021

Druivensoort

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven