Lunaria, Charisma – Trebbiano d’Abruzzo

 10,30

Lunaria, Charisma – Trebbiano d’Abruzzo  is een aromatische bijzondere witte wijn. Fruitig en fris, tegelijk licht-romig, aangenaam bittertje en veel citrus.

koop een fles Lunaria, Charisma - Trebbiano d'Abruzzo

LUNARIA CHARISMA – TREBBIANO D’ABRUZZO

In de wijngaard wordt gekozen voor een duidelijke uitdrukking van terroir. Hiervoor wordt de productie van de Trebbiano-druiven beperkt, enerzijds door korte snoei, anderzijds door het aantal druiventrossen per  stok te beperken door snoei. Dit zorgt ervoor dat de stok niet uitgeput raakt en geeft uiteindelijk een maximale uitdrukking van fruit en terroir in de wijn.

Vinificatie:
de hele trossen worden pneumatisch geperst. De most wordt gefermenteerd met zijn eigen inheemse gisten bij lage temperatuur (12-14°C) in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 30 dagen. De hoed blijft daarbij aanwezig, maar wordt niet ondergedompeld zoals dat bij rode wijnen het geval is. Er wordt hiermee gekozen voor een minimale invloed van de schil op de most. Na de vinificatie wordt de wijn op fijn depot in RVS-vaten gelagerd gedurende 6 maanden voor filtering en botteling. Het resultaat is een wijn met een fruitige finesse en gemiddelde kracht.

Smaakomschrijving:
de stro-gele wijn heeft een intense aroma met hints van witte bloemen, wit pulpfruit en is etherisch, fris, intens en sappig in de mond.

Wijn/Spijscombinaties:
zeevruchten, kabeljauw, pasta met lichte sauzen, wit vlees

Tip:
serveren bij 10-12 ° C

Horizon:
3 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Italië

Streek

Abruzzo

Oogstjaar

2021

Druivensoort

Biologische wijn

Ja

Scroll naar boven