Saint Clair – Origin, Marlborough Pinot-noir

 14,99

Saint Clair – Origin, Marlborough Pinot-noir komt uit de betere delen van Marlborough. Rijk in smaak, met hints van bramen, koffie en chocolade. Fijne gastronomische wijn bij lamsvlees.

 

Saint Clair Family Estate

 

SAINT CLAIR – ORIGIN, MARLBOROUGH PINOT NOIR

Omschrijving:
rijke donkere Pinot noir met aroma’s van bessen, cederhout, kofffie en toast.

Vinificatie:
de druiven zijn afkomstig van geselecteerde betere plots uit de lagere delen van de Southern-valleys van de Wairau-vlakte. De oogst vindt plaats in de koelte van de vroege ochtenden om de druiven zo vers mogelijk te houden. Diverse batches worden afzonderlijk behandeld en gevinifieerd. Iedere batch krijgt een koude voorweking van vijf dagen voordat de reingist wordt toegevoegd. Tijdens de gisting wordt de hoed tot acht keer per dag ondergedompeld voor optimale afgifte van de kleurstoffen aan het sap. Na de alcoholfermentatie rijpt een deel van batches op roestvrij stalen vaten. Andere batches rijpen op nieuwe getoaste Franse eiken vaten of op oudere houten vaten. 100% malolactische vergisting na de alcoholvergisting. Tenslotte worden de betere batches voor de Origin-serie geblend, daarna filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
een fijne wijn met aroma’s van bramen, kersen en pruimen. Het mondgevoel is filmend. Het palet is mild kruidig, aangevuld met chocolade, koffie, cederhout en toast. De afdronk is prettig en lang.

Wijn/Spijscombinaties:
lamsvlees op de grill, BBQ’s en bij pastagerechten.

Alcohol: 13,5%

Horizon: 5 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Nieuw-Zeeland

Streek

Southern-Valley, Marlborough

Oogstjaar

2018

Biologische wijn

Nee

Bekroningen

GOLD Medal – Japan Wine Challenge 2018, BRONZE Medal – Shanghai International Wine Challenge 2018, SILVER Medal – Royal Easter Show Wine Awards 2019

Scroll naar boven