VELARINO SUSUMANIELLO – SALENTO IGT
Vinificatie:
de Susumaniëllo-druiven worden licht overrijp geoogst. Daarna ontsteelt en zacht gekneusd. Vervolgens gedurende ongeveer 10 dagen vergist in roestvrij-stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 24 – 26 °C. Bijzonder is dat na de vergisting de schillen nog twee weken in contact blijven met de wijn. Na persing rijpt de wijn in RVS-vaten tot de botteling.
Smaakomschrijving:
een dieprode wijn met aroma’s van rood bosfruit en viooltjes. De wijn is medium-bodied, elegant, niet gortdroog en heeft een mooie balans in zachte tannines en zuren. Daarmee is de wijn toegankelijk voor een ieder.
Wijn/Spijscombinaties:
door zijn zachte karakter is deze rode wijn een heerlijk aperitief en doordrinker. De wijn past goed bij wild, rood vlees vlees en medium tot gerijpte kazen.
Serverentemperatuur: 16 – 18°C
Alcohol: 14,5 %