Port

Filter
 • View as :

Toont alle 3 resultaten

 • Uitverkocht
  koop een fles Grant Burge, 10 year old Port-styled wine

  Grant Burge, 10 year old Port-styled wine

  27,30
  0 Reviews
  27,30

  Grant Burge, 10 year old Port-styled wine is een 10 jaar oude port (solera-systeem). Halfzoet met harmonische balans van rijp rood fruit met milde houtinvloed. Heerlijk als aperitief en i.c.m. Blue Stilton kaas.

 • kop een fles Grant Burge, 20 year old Port-styled wine

  Grant Burge, 20 year old Port-styled wine

  44,95
  0 Reviews
  44,95

  Grant Burge, 20 year old Port-styled wine is een 20 jaar gelagerde portwijn met harmonieuze balans en fluweelzacht pallet van gedroogd fruit en tannines. Vele malen bekroond!

 • Uitverkocht
  koop een fles Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine

  Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine

  17,85
  0 Reviews
  17,85

  De Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine is een 6 jaar gerijpte tawny-port gestileerde wijn (solera-systeem). Friszoet met zachte halfdroge afdronk. Prima aperitiefwijn of i.c.m. blauwe schimmelkazen, chocolade en koffie.

Port of Portwijn vormt een wetenschap op zich. Het is een beschermde naam die voorbehouden is aan Portugal met als herkomst de Douro-vallei die door zijn unieke karakter door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Port is een met alcohol versterkte wijn tot een percentage van 18-20 %. Er komen rode, witte en rosé varianten voor.  Ook in andere landen worden Port-stijl wijnen geproduceerd. Zuid-Afrika en Australië zijn daarvan de bekendste producenten.

Classificatie:
Ruby Port: een basiskwaliteit port. Jong gerijpt in betonnen of RVS vaten. Fruitig en zoet van karakter

Tawny Port: een basiskwaliteit Port. Als ruby, maar dan houtgerijpt

Vintage Port: een jeugdig (blijvende) Port. Slechts 2 jaar na vinificatie gebotteld. Een Port van een hoge kwaliteit en van de beste jaargangen met een lang bewaar- en rijpingspotentieel. Altijd met jaargangsaanduiding.

Single Quinta Vintage Port: de mindere Vintage-jaren, maar wel van de beste (Vintage) Quinta’s.

Late Botlled Vintage Port (LBV): een goedkopere soort Vintage Port. Een Portwijn met een stevige body, fruitig. Minimaal 4 jaar gerijpt in vat en/of cuve. Kenmerk is de jaargangaanduiding als bij Vintage Port.

Colheita Port: een minimaal 8 jaar op hout gerijpte Port met zeer lang bewaarpotentieel. Altijd met jaargangaanduiding.

Witte Port: in verschillende stijlen. De beste zijn de oudere houtgerijpte versies.