BODEGAS CELAYA – BAYANEGRA ROSADO
Vinificatie:
de wijngaarden liggen op 800 m boven zeeniveau, met erg koude winters en droge zomers, warm overdag en fris ’s nachts. De druiven rijpen daardoor langzaam, waardoor de aroma’s in de druiven zich goed kunnen ontwikkelen. Voor deze rosé worden de Tempranillo-druiven worden als tros geheel geperst en onder temperatuurcontrole vergist in RVS vaten. Na een winterstilte worden de wijnen gefilterd en gebotteld.
Smaakomschrijving:
de Bayanegra Rosato heeft een helder sprankelende zalmkleur. In de neus ervaren we fijne bloemige aroma’s en van rood fruit. Het palet geeft een aantrekkelijke combinatie van knisperende frisheid met een piepklein zoetje en mooie zuurbalans.
Wijn/Spijscombinaties: aperitief, voorgerechten, tapa’s, vis
Alcohol: 12%
Horizon: jong drinken
Tip: Serveren bij 6 – 10 °C