BODEGAS CELAYA – MIZANTAR
Vinificatie:
de wijngaarden liggen 800 m boven zeeniveau. De winters zijn daarmee erg koud en de zomers heet. Tijdens de rijping van de druiven zijn de dagen warm en de nachten koud. De druiven rijpen daardoor langzaam, waarmee ze hun maximale potentieel in extracten kunnen ontwikkelen.
Druiven, geselecteerd op kwaliteit worden gedurende 12 dagen vergist in roestvrij-stalen vaten met voortdurende temperatuurcontrole. Na de vergisting en persing wordt de wijn geassembleerd en gedurende 8 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Na de botteling 1 jaar rijping op de fles voor uitgifte voor verkoop.
Smaakomschrijving:
een intense gastronomische blend van Tempranillo, Cabernet sauvignon en Syrah. Elegant en zacht met een aangenaam bittertje. Prettige tannines afkomstig van mild getoaste Frans eiken vaten. De zuren zijn goed in balans met ondersteunende aroma’s van rijp rood geroosterd fruit. We treffen op het palet ook hints van vanille en toast. De afdronk is elegant en lang.
Wijn/Spijscombinaties:
rood vlees, wild en kazen (geen blauwschimmel).
Alcohol: 14,5%
Horizon: 10 jaar na botteling
Tip: fles 1 uur voor serveren openen. Serveren bij 16 – 18°C