Bodegas Pedro Escudero

 

Bodegas Pedro Escudero is een familiebedrijf uit een echte boerentraditie. Een familie die al generaties lang verbonden is met het land waarop ze leven. Daardoor overtuigd zijn dat de basis van de wijn de wijngaard is en het koesteren van de bodem waarop de
druiven groeien.

Terroir:
De wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 750 m boven zeeniveau aan de rand van de Gemeente La Seca in Rueda. Ze komen onderaan de hellingen uit op de bekende “wijn” rivier Duero, die de kou in de winters tempert. De bodems zijn voornamelijk grindachtige, arme gronden van grind, zand en klei in het diepste deel, bedekt met een oppervlak met overvloedige kiezelstenen – riviersediment – dat een zeer belangrijke functie vervult bij de rijping van de druif, die overdag in de zomer warmte ontvangt en het ‘s nachts vrijgeven. De winters zijn lang en koud, de zomers warm. De verschillen tussen dag- en nachttemperaturen zijn er groot. Goed voor de ontwikkeling van aroma’s in de druiven.

Wijnbouw
De aangeplante druivensoorten zijn de Verdejo als belangrijkste variëteit, aangevuld met Viura en Sauvignon blanc. Het land wordt traditioneel bewerkt zonder toevoeging van kunstmest. De bodem wordt verbeterd met veel organische stoffen uit extensieve veehouderij en plantaardig materiaal om zo de natuurlijke weerstand van de planten te verbeteren. Er wordt geen gebruik gemaakt van herbiciden en pesticiden!

Scroll naar boven