Bodegas Pinord – Mireia

 12,80

Bodegas Pinord – Mireia  is dé wijn voor Aziatische gerechten met een parfum van roos en viooltjes. Mild en aangenaam. Dit uitgesproken karakter moet je geproefd hebben.

Bodegas Pinord

BODEGAS PINORD – MIREIA

Vinificatie:
iedere druivensoort van deze bijzondere blend van Gewürztraminer, Muscat en Sauvignon blanc wordt apart gevinifieerd op roestvrij stalen vaten en later geassembleerd tot de blend. De gisting vindt temperatuurgecontroleerd plaats bij 16 °C.

Omschrijving:

Deze wijn is afkomstig van de hoger gelegen gebieden in Penedès waar voldoende koelte is voor een optimale aromatische ontwikkeling van de druiven, waarvan de drie soorten in de blend van zichzelf al een aromatisch karakter hebben. Het resultaat is een wijn die uitgesproken primaire (soortgebonden) aroma’s uitdrukt, naast de complexe aroma’s van het gistingsproces. Het resultaat is een wijn met florale kenmerken waarbij de aroma’s het glas uitstuiven met roos en viooltjes als meest expressieve component. In de mond is de wijn zijdezacht en doet aan als puur druivensap. Qua zoetheid is ze net iets van het droge af. De finish is lang aanhoudend.

Wijn/Spijscombinaties:
de allerbeste wijn uit ons assortiment bij Aziatische gerechten! Verder bij schaaldieren, witvis, geitenkaas, blauwschimmelkazen en allerhande zoetwaren

Alcohol: 12%

Tip: koel serveren bij 10 °C

NB: de wijn is op dit moment voor 95% biologisch


Wijnhuis

Land van herkomst

Spanje

Streek

Penedès

Oogstjaar

2020

Druivensoort

, ,

Scroll naar boven