Château Husson, Côtes du Rhône

 7,95

Château Husson, Côtes du Rhône. Gastronomische Côtes du Rhône. Krachtig en pittig van smaak. Prima bij rood vlees.

Le Grand Retour

De geschiedenis van deze wijnproducent begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren ’70 nam zijn zoon André het roer over met de wens om het werkveld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden met de druivenrassen Grenache-noir, Syrah, Cinsault en Carignan, uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleef het bedrijf van de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999. In 2015 werd Château Husson in Courthézon overgenomen. Hiermee bezit de familie nu zo’n 300 Hectare wijngaard in het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

CHÂTEAU HUSSON – CÔTES DU RHÔNE

Terroir:
de druiven van deze rode Côtes du Rhône groeien op een klei- en kalksteengrond die wordt gedomineerd door de “Mistral”. De wijnstokken zijn ongeveer 40 jaar oud.

Vinificatie:
De machinaal geoogste druiven ondergaan in de kelder een kneuzing, gevolgd door koude voorweking om een optimale aroma-ontwikkeling te verkrijgen. De vinificatie vindt onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden plaats. De verschillende druivenrassen worden afzonderlijk gevinifieerd voorafgaand aan de assemblage.

Smaakomschrijving:
deze gelauwerde heeft intense aroma’s van rood fruit. In de mond ontwikkelen deze aroma’s zich naar de pittige nuances van een gastronomische wijn. Ze is krachtig en met elegante tannines.

Wijn/Spijscombinaties:hoofdzakelijk gastronomische wijn. Breed inzetbaar bij rood vlees, lamsbout en een kaasplankje.

Horizon: tot tenminste 4 jaar na botteling.

Tip: serveren bij 16 – 18 gr. C.

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Vaucluse

Druivensoort

,

Oogstjaar

2015

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven