Decugnano dei Barbi – Villa Barbi Rosso

 10,95

Blend uit Orviëto, Umbrië van Cabernet sauvignon, Merlot en Sangiovese . Niet-houtgerijpt en fruitgedreven. Een full-bodied wijn met zachte tannines. Heerlijk bij rood vlees en pasta met vleessaus.

Wijnhuis uit Orviëto – Umbrië. Sinds het jaar 1212 wordt er al wijn gemaakt. Het was Claudio Barbi zelf, die in 1973 in Orviëto neerstreek en de stad op de internationale wijnkaart zette met zijn grote kennis van de wijnbouw. Hij herkende de grote mogelijkheden van het terroir met zijn préhistorische schelpenbodems. Claudio Barbi stond aan de basis voor de beste wijnen die Orviëto te bieden heeft. Het estate van de Barbi’s ligt op de top van prachtig glooiende heuvels die uitzien over de wijngaarden. Je kunt er een overnachting boeken voor een onvergetelijke ervaring.

DECUGNANO DEI BARBI – VILLA BARBI ROSSO

Classificatie: IGP Umbria rosso

Vinificatie:
De druiven worden temperatuurgecontroleerd vergist bij 24 – 27° C, met een een na-weking op de schillen. Daarna persing en rijping op RVS-vaten. De familie Barbi stelt deze rode wijn samen uit de verschillende fracties van de druivensoorten. Na botteling nog een aantal maanden rijping op de fles voor uitgifte voor verkoop.

Smaakomschrijving:
Stevige, vlezige wijn met aroma’s van donker bosfruit. Weelderig in de mond en aards van karakter. De zachte tannines zetten aan tot kauwen. De afdronk is rijk en lang.

Wijn/Spijscombinaties:
gastronomisch breed inzetbaar. Ideale wijn bij Spaghetti met vleessaus, rood vlees, stoofvlees. Minder geschikt als apéritief-wijn vanwege hoge alcohol-gehalte.

Alcohol: 14%

Tip: serveren bij 15 – 17°C

Wijnhuis

Land van herkomst

Italië

Streek

Umbrië – Orviëto

Druivensoort

, ,

Oogstjaar

2017

Bekroningen

93 punten – Falstaff

"Blackberry and blueberry aromas with freshly cut flowers. Full body, slightly chewy tannins and a long and powerful finish. Linear and driven. Drink in 2020." – 93 punten, James Suckling over de 2016-vintage

1 zwart glaasje – Gambero Rosso over de 2016-vintage

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven