Domaine Autrand – Vinsobres rouge AOC

 9,25

Een intense, maar toch zachte rode wijn vanwege de fluweelzachte tannines. In de smaak hints van zwarte bes en bosfruit.

Le Grand Retour

De geschiedenis van deze wijnproducent begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren ’70 nam zijn zoon André het roer over met de wens om het werkveld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden met de druivenrassen Grenache-noir, Syrah, Cinsault en Carignan, uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleef het bedrijf van de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999. In 2015 werd Château Husson in Courthézon overgenomen. Hiermee bezit de familie nu zo’n 300 Hectare wijngaard in het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

DOMAINE AUTRAND – VINSOBRES ROUGE AOC

de Grenache- en Syrahdruiven van deze AOC Vinsobres groeien op hellingen van klei- en kalksteen op een hoogte variërend van 200 – 400 m. De wijn is dan ook een fifty-fifty-blend van deze twee druivensoorten. Wat de AOC Vinsobres zo bijzonder maakt, is de hoge ligging van de wijngaarden ten opzichte van de meer westelijk gelegen Côtes de Rhône. Het geeft de wijnen een geheel eigen karakter. Kenmerkend is de hoge intensiteit van smaak en het tikkeltje meer zuur in het glas.

Smaakomschrijving:
fijne neus met delicate tonen van bosfruit en zwarte bes tegen mild kruidige achtergrond. De smaak is crispy. De tannines zijn filmend zacht.

Wijn/Spijscombinaties:
de wijn staat op zichzelf voor liefhebbers van een steviger glas rode wijn. Gastronomisch doet de wijn het goed i.c.m. gegrild rood vlees, wild en met kazen.

Alcohol: 14,5%

Tip: serveren bij 16-18 ° C.
Horizon: 6-8 jaar na botteling.

Wijnhuis

Land van herkomst

Frankrijk

Streek

Drôme

Oogstjaar

2021

Druivencombinatie

50% Grenache noir, 50% Syrah

Bekroningen

Medaile d'Or – Paris 2023

Anderen bekeken ook

Scroll naar boven