Waterkloof – Circle of Life, Red

 15,95

Waterkloof – Circle of Life, Red  is een wijn met aroma’s van cassis, specerijen en leer. Elegante smaak vol met rijp rood fruit zoals cassis en pruimen. Zachte tannines en een mooie zuurgraad en lange afdronk.

Artikelnummer: CC-036 Categorie:

Waterkloof Wine Estate

 

WATERKLOOF – CIRCLE OF LIFE, RED

Vinificatie:
De druiven worden handgeplukt door paarden naar de wijnkelder gebracht. Na een zorgvuldige selectie worden de Rhône- variëteiten Syrah en Petit Verdot whole-bunch pressed. De Merlot wordt eerst ontrist om te voorkomen dat de takjes van de tros niet in de pulp komen. Alle druiven ondergaan een spontane vergisting zonder toevoeging van reingistculturen. Na de vergisting blijven de schillen nog enige weken in contact met het sap om de tannines te laten verzachten. De Syrah en Petit Verdot worden vergisten opgevoedt in 600 l vaten en de Merlot in 225 l vaten. In beide gevallen wordt slechts 20% nieuwe eikenhouten vaten gebruikt om een dominantie van hout-aroma’s te vermijden. Er wordt zacht geperst, natuurlijk gefilterd en gebotteld.

Omschrijving:
Een perfect geïntegreerde melange met een lange lengte die de kruidigheid van de Syrah, de verse vruchten van de Petit Verdot en de sappigheid van de Merlot combineert. Het begin is fris en fruitig met hints van Cassis.een goede zuurgraad, evolueert naar rijpere smaken en kruidachtige tonen en leer. De tannines zijn zeer zacht. De afdronk heeft milde zuren en een grote lengte. 

Wijn/spijscombinaties:
het is een zeer veelzijdige wijn en zal een aanvulling zijn op tal van gerechten, van een stoofpot op basis van tomaten tot vlees op het bot.

Alcohol: 14,2%

Tip: serveren bij 16 – 18°C

Horizon: tenminste 8 jaar na botteling

Wijnhuis

Land van herkomst

Zuid-Afrika

Streek

Stellenbosch

Oogstjaar

2020

Druivensoort

, ,

Biologische wijn

Ja

Bekroningen

Platter's – 92 punten, Tim Atkin – 91 punten (2017)

Scroll naar boven